@skuldfri

Ung man utan en enda krona i lån eller andra skulder. Äger egen bostadsrätt. Följ min väg till ett större kapital via aktiehandel! Finns på twitter, @skuldfri

Snabbt om hur min portfölj går

Publicerad 2013-08-19 22:53:00 i Allmänt,

Sedan jag sålde av allt mitt gamla innehav och byggde upp min nya portfölj för 33 dagar sedan så måste jag säga att jag är väldigt nöjd med hur det har gått. Sju procent plus bara i ökningen av värdet på hela portföljen, och så har jag även direktavkastning att se fram emot under våren. Bara direktavkastningen kommer att bli några tusenlappar. Det här känns bra.
 
 
Många på twitter, inklusive undertecknad, har noterat insiderhandeln som pågått i Fingerprint Cards AB. 9:e juli säljer en i ledningen aktier, sedan kommer en vinstvarning och kursen sjunker ordentligt och samma person köper tillbaka sin aktier billigt den 14:e augusti. Finansinspektionen har twitter och jag frågade varför de inte kollar upp detta, fick ett sterilt svar som löd "@skulfri Vi kan inte berätta vad vi gör, eller inte gör, när det gäller enskilda verksamheter under vår tillsyn." Inte ett oväntat svar, men jag hoppas att de tar en titt på hur ledningen sköter det där. Fingerprint Cards kommer jag inte röra med tång, är glad att jag lyckades ta hem en vinst på 24% i min förra portfölj.
 
 
En annan sak jag inte riktigt förstår mig på, nybörjare som jag är, är varför Seamless Distributions går ned vid bra nyheter? 14:e augusti kommer nyheten att de tecknat ett avtal med Microsoft. Kursen rusar direkt vid börsöppning för att sedan gå ned igen. Den 15:e kommer nyheten om att de fått tillstånd som betalningsförmedlare, samma sak händer igen. Och sen har vi idag, den 19:e, personalen på SEAM tecknar optioner; "Totalt vill personalen teckna sig för 2,2 miljoner optioner, vilket är mer än de 2,0 miljoner optioner som avsatts för programmet. En option motsvarar rätten att köpa en aktie i bolaget, innebärande att aktiekapitalet kan öka med högst 1000 000 kronor vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna.". Och vad händer? Kursen rusar upp direkt vid öppning för att sedan vid stängning dala ned igen?!

 
Är just nu +4% i SEAM, men jag kommer att sätta en stop/loss så att jag inte går ur denna aktie som förlorare om det skulle gå illa för bolaget. Förstår bara inte reaktionerna på bra nyheter. Sådant brukar vara kursdrivande, men åt andra hållet...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela